Tuesday, January 19, 2010

Hospital kerajaan vs swasta ??

Entry kali ini mengisahkan pengalaman saya menemani officemate, kak ida ke hospital.
Begini kisahnya, time break hour camtuh, kak ida called kak afzan dengan nada suspen la tengok reaksi kak afzan.
kak afzan: jom2 kita pegi umah kak ida
kami: kenapa kak?
kak afzan: kak ida bleeding.

kak ida ni degil sikit. dah tahu pregnant ada hati angkat tong distilled water, turun naik tangga. Satu lagi suka sangat minum air limau.
p/s org tua : jangan renyah2 sangat di awal2 pregnant. rahim belum kuat. dan begitu juga air limau tu, kan tajam.



ok, berbalik pada tajuk entry.
bukan nak boikot hospital kerajaan ini. tapi the way their treat the patient very2 worst ! argh ! ak yang jadi emo bila tengok nurse2 di kaunter rude pada preggy patient. Bayangkan la, masing2 tak tahan sakit nk deliver, ada yang hendak buat EPAU (early pregnancy assessment unit) lagi la kena marah dengan nurse. boleh nurse cakap kenapa kamu datang sini??.. sigh sigh .... ada preggy tu baby dia dah lemas dah. tapi dorang ignore je.atleast bagila priority dulu.
Yang 1st time nak bersalin pun kena marah , hanya kerana beg baby disatukan dengan baby ibu. see ?? kejam kan..

ohhh no2!! trauma ak begini nak mengandung.. ak yang sakit tengok preggy. macam2 mimik muka mereka menahan sakit.
p/s : to mum to be, please prepare yourself as well. banyak2 la membaca ya.
      

3 comments:

fatimahalzahranaamat said...

wuuuu nice blog kak.

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Brr.. takot membayangkan kesakitannya.

mawar said...

tim : org bru nk blog hoping ..hihih..

Post a Comment